Wasinstructies - Fissaggio
Favicon Fissaggio

Wasinstructies

Beddengoed en handdoeken
1. Was uw beddengoed wekelijks.

2. Verminder slijtage door uw beddengoed een keer per week af te wisselen voor een frisse set, zodat uw beddengoed langer meegaat.

3. Gebruik geen bleekmiddel. Bleekmiddel heeft de neiging te "hard" te zijn voor katoen en natuurlijke vezels en is schadelijk voor de kleur uw linnen.

4. Witmakers (bleekmiddel) zijn veilig voor gebruik van witte materialen, maar we raden ze ten sterkste af om ze met gekleurde materialen te gebruiken.

5. Een warme, zachte machinewas (40 graden) is de optimale wastemperatuur om uw linnen te reinigen en ervoor te zorgen dat al het vuil wordt verwijderd. Lees wel altijd het waslabel want er is soms een uitzondering op de regel!

6. het gebruik van teveel wasmiddel kan behoorlijke slijtage aan uw linnen veroorzaken, lees daarom goed de gebruiksaanwijzing van het wasmiddel.

7. Zorg ervoor dat je beddengoed helemaal droog is voordat je het in je linnenkast opbergt om vocht en schimmel te voorkomen.

8. Houd je linnenkast koel en droog. Vochtige kasten zorgen voor beschimmeld linnen!

Plaids

In het geval van (zomer) plaids zonder vulling:

Linnen of katoen:

1. Een warme, zachte machinewas (max. 40 graden) is de optimale temperatuur om uw plaid / plaid schoon te maken en ervoor te zorgen dat al het vuil wordt verwijderd. Lees wel altijd het waslabel want er is soms een uitzondering op de regel!

Wol of fluweel:
Begruik alleen de stomerij of tewel "Dry Cleaning"

In het geval van plaids inclusief vulling:

Gebruik altijd stomerij om ervoor te zorgen dat de vulling in optimale conditie blijft.

Note : indien gevulde plaids gewassen worden zal de vulling gaan klonteren.

Tapijten / badmatjes
Controleer het etiket zorgvuldig!

Katoenen geweven tapijten / badmatten:
1. Een warme, zachte machinewas (max. 40 graden) is de optimale wastemperatuur om uw vloerkleed / badmat schoon te maken en ervoor te zorgen dat al het vuil wordt verwijderd.

Jute /  of bedrukte katoenen vloerkleden / badmatten:
1. Gebruik een stofzuiger of professionele reiniger. Controleer nogmaals zorgvuldig het etiket!